Paprika Steen: Jeg er et omvandrende paradoks – med stor selvtillid og lavt selvværd

Voksne kan også være bange for ikke at passe ind i fællesskabet. Det er temaet i Paprika Steens nye forældrekomedie ”Fædre og mødre”. Og selv har hun også ofte følt sig udenfor

Skuespiller og instruktør Paprika Steen er aktuel med filmen ”Fædre og mødre”. En af filmens pointer er måske, at vi burde slappe lidt mere af i forældrerollen, fortæller hun. 

”Her taler jeg mindst lige så meget til mig selv. For jeg har selv været hende moderen, der overkompenserer og curler helt vildt.”
Skuespiller og instruktør Paprika Steen er aktuel med filmen ”Fædre og mødre”. En af filmens pointer er måske, at vi burde slappe lidt mere af i forældrerollen, fortæller hun. ”Her taler jeg mindst lige så meget til mig selv. For jeg har selv været hende moderen, der overkompenserer og curler helt vildt.”. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Hvem er ude? Hvem er inde? Hvem er med i legen? Det er ikke kun på Christiansborg, at de spørgsmål på det seneste har hængt tungt i luften. For sådan er det jo hver eneste dag i enhver skolegård, hvor det som bekendt aldrig er nemt at være den nye i klassen – og slet ikke hende eller ham, der bliver skubbet ud i kulden, hvis en anden, potentielt mere interessant, ven pludselig viser sig i flokken.

Sådan kan livet sommetider føles som en social stoleleg, der desværre ofte fortsætter, når barndommens brutale klikedannelser vokser videre i voksenlivet. Og selv i forældreflokken i en skoleklasse kan det spille ind, hvem der har det bedste legetøj i form af fede biler og flotte huse. For alle forældre har jo også engang været børn, og sådan kan mange af os stadig føle os, mener filminstruktøren og skuespilleren Paprika Steen.