Paven har fået nok af smartphones under messen

Pave Frans: "Præsten siger "opløft jeres hjerter". Han siger ikke "opløft jeres mobiltelefoner."

Pave Frans har fået nok af fotograferinger med smartphones under messen. Han siger, at det er en tid for bøn - ikke for fotos.

- Præsten, som leder ceremonien, siger "opløft jeres hjerter". Han siger ikke "opløft jeres mobiltelefoner for at tage billeder", sagde paven til troende samlet på Peterspladsen onsdag, da den romersk-katolske kirkes overhoved holdt sin ugentlige audiens.

I improviserede udtalelser sagde han, at brug af mobiltelefoner under en messe er en "meget hæslig ting".

- Det gør mig meget trist, når jeg under messen her på pladsen eller i kirken ser så mange mobiltelefoner blive trukket frem - ikke kun af de troende, men også af nogle præster og biskopper.

Den 80-årige pave, som er leder for 1,2 milliard katolikker, er ikke ukendt med sociale medier. Han har over 14 millioner følgere på sin engelsksprogede Twitterkonto, og han stiller ofte op til selfier med unge.

Men han har modstridende følelser over for mobiltelefoner.

I februar opfordrede han unge til at lade deres mobiltelefoner være under måltider og klagede over, at man ikke længere diskuterer ansigt til ansigt. Han advarede endda om, at dette kan føre til krig.

Paven har dog kaldt internettet, sociale medier og sms'er for "Guds gave", hvis de anvendes fornuftigt. Men han har også forsøgt at få unge til at bytte deres smartphones med bibler.

/ritzau/Reuters