Prøv avisen

Penge fra nødhjælpssange kan være gået til våben

Ifølge BBC's kilder i blandt andet CIA er millioner af nødhjælpsdollar gået til den marxistiske oprørsbevægelse i landet. Foto: Pavel WolbergEPA.

Pengene fra blandt andet nødhjælps- hittet "We are the world" i 1985 gik også til våben, skriver BBC. De etiopiske myndigheder afviser påstanden

Det skabte både musikhistorie og enorme indsamlede beløb, da en række af verdens største popstjerner indspillede "Do They Know It's Christmas?" i 1984 og "We Are The World" året efter. Begge sange var skrevet for at samle ind til sultende i Etiopien. Og de to superhit var kun en del af de store indsamlinger, der havde til formål at hjælpe Etiopien i 1980?erne. Men nu sår den britiske tv-station BBC tvivl om, hvorvidt en del af pengene ikke er gået til våben i stedet for. For selvom flere millioner mennesker utvivlsomt blev hjulpet af nødhjælpen, var det ikke alle pengene, der faldt i de rigtige hænder.

Ifølge BBC's kilder i blandt andet CIA er millioner af nødhjælpsdollar gået til den marxistiske oprørsbevægelse i landet. En tidligere oprørsleder i Etiopien vurderer endda, at op mod 95 millioner dollar blev brugt til oprørshæren i stedet for til sultne børn. De officielle myndigheder i Etiopien afviser dog påstanden over for BBC. Og også andre har svært ved at tro på, at det skulle stå så slemt til. Max Peberdy blev selv sendt til Etiopien i 1984 af en kristen nødhjælpsorganisation med 500.000 dollar for at sikre, at deres penge landede i de rigtige hænder. Og han tror ikke på, at han blev snydt dengang.

– Det er 25 år siden, det skete. Og det her er første gang, at nogen kommer med sådan en påstand, siger Max Peberdy til BBC.

ohrstrom@kristeligt-dagblad.dk

Ifølge BBC's kilder i blandt andet CIA er millioner af nødhjælpsdollar gået til den marxistiske oprørsbevægelse i landet. Foto: Rune Evensen