Prikken over iet

Julen sunget ind med fynd og klem i Holmens Kirke

Fem store stjerner til Lille MUKO og deres dygtige dirigent, Jesper Grove Jørgensen, der gav koncert i Holmens Kirke i København i lørdags.
Fem store stjerner til Lille MUKO og deres dygtige dirigent, Jesper Grove Jørgensen, der gav koncert i Holmens Kirke i København i lørdags. Foto: Michael Daugaard Denmark.

Jul på dansk Jule med Lille MUKO i Holmens Kirke, dirigeret af Jesper Grove Jørgensen.

5 stjerner ud af 6

I mange københavnske familier er det først for alvor blevet jul, når man har været i Holmens Kirke og hørt Universitetskoret Lille MUKO synge julen ind. Jul på dansk hed en, der i lørdags gik to gange for fuldt besatte kirkebænke.

Repertoiret spændte dog også over fremmedsprogede numre fra Morten Lauridsens O magnum mysterium til tre sange fra Rakhmaninovs Vesper, opus 37, (naturligvis sunget på russisk) og liflig fransk fløjtemusik af Fauré og Debussy inden man kom til de kære, gamle danske julesalmer.

LÆS OGSÅ: Koncert: Varieret violinmusik

Man satte punktum med Ingemanns elskede Dejlig er jorden, der altid giver undertegnede en så stor klump i halsen, at det vist var meget godt, at den ikke var en af de tre fællessalmer, som den stuvende fulde kirke skulle synge med på.

Sidste år havde man tenoren Peter Lodahl som korets velsyngende julestjerne, i år havde man formået sopranen Signe Asmussen til at være prikken over iet. Hun glædede i en grad, så det tangerer en uhøflig eufemisme at sige, at hendes stemme fyldte kirkerummet med velklang. Hun indledte magtfuldt ved siden af orgelet med arien He shall feed his flock fra Händels Messias, hvorefter hun kom ned på gulvet og var en uforlignelig forsanger for koret.

Fem store julestjerner til Lille MUKO og deres dygtige dirigent, Jesper Grove Jørgensen. Også i år kunne han og koret glæde sig over at have kirkens organist, Jakob Lorentzen, til at arrangere salmerne og ledsage dem med orgelspil af højeste klasse, mens Eva Østergaard og Nikolaj von Scholten på fløjter og Tine Rehling på harpe bidrog til en yderst varieret .

Drej kun universet helt omkring, vend kun op og ned på alle ting, skrev Peter Faber i det historiske år 1848, men rør blot ikke ved min gamle jul. Heller ikke ved Lille MUKOs årlige jule i Holmens Kirke, tak!