Professionel uddannelse i kunst på Fanø

Fanø har traditionelt tiltrukket mange kunstneriske sjæle, og nu får øen sit eget uddannelsessted for billedkunstnere og skribenter

På Fanø findes også udendørs kunst som denne hundeskulptur på havnen i Nordby. –
På Fanø findes også udendørs kunst som denne hundeskulptur på havnen i Nordby. –. Foto: Bent Midstrup.

Billedkunstneren Margit Enggaard Poulsen, der er uddannet på Det Fynske Kunstakademi, har åbnet sin egen kunstskole med tilhørende skriverlinje i tilknytning til sit galleri, Galleri Enggaard i Nordby på Fanø. Det betyder, at lokale og udenøs billedkunstnere og skribenter nu kan blive uddannet og videreuddannet på den lille vadehavsø.

Der har tidligere været en kunstnerkoloni på Fanø, og det er der opstået igen i de senere år. Øen tiltrækker kreative sjæle, men mange af dem går alene og roder med deres ting. Mit håb med en kunstskole er at kunne hjælpe dem videre og dermed også højne det kunstneriske niveau på øen og i vores landsdel, siger Margit Enggaard Poulsen.

LÆS OGSÅ: Nutidens kunstanmeldere er selvoptagede

Hun har i mange år afholdt kurser og står selv for undervisningen i klassiske male- og tegnediscipliner samt kunsthistorie, mens professionelle kolleger vil komme som gæstelærere i fagene skulptur, grafik, installation og fotografi. På skolens skriverlinje vil forfattere tilbyde kortere kursusforløb i skrivning af skønlitterære tekster.

Lokal Aktionsgruppe Fanø har givet tilskud til etableringen af Fanø Kunstskole, og den indgår dermed som en del af statens støtte til udviklingen af landdistrikterne i Danmark.

Det første semester begynder den 4. marts, og der er plads til ti elever ad gangen.