"Resten af livet" er en livsbekræftende film om sorgens mange ansigter

”Resten af livet” er en smuk film om sorgprocesser. Med anden del af sin Sønderjyllandstrilogi slår Frelle Petersen sit navn fast som uomgængelig instruktør

Filmen viser blændende sorgens mange ansigter. For hvor faren Egon og datteren Line lettere kan møde hinanden, fordi de deler sorgens sprog, er det anderledes for moren.
Filmen viser blændende sorgens mange ansigter. For hvor faren Egon og datteren Line lettere kan møde hinanden, fordi de deler sorgens sprog, er det anderledes for moren. .

Her leves livet langsomt. Tingene er, som de er, man køber den kaffe, man plejer, dækker bordet, som man bør, og det er godt.

”Resten af livet” er anden del af det, der skal blive til instruktør Frelle Petersens Sønderjyllandstrilogi. Fortællingen hænger ikke sammen med første film i trilogien, kvægavlerdramaet ”Onkel”, men filmene taler sammen, og det fælles er, at de er placeret direkte i den sønderjyske muld og marsk. Det er sprogligt autentisk og ægte synnejysk, og som ”Onkel” er også ”Resten af livet” optaget i Tønder-omegnen.