Prøv avisen

Royal råbemand tog fusen på pressekorps ved prinsefødsel

En ældre mand iklædt gevandter, der gav indtryk af tilknytning til kongehuset, meddelte med høj røst, at prins Williams hustru havde født. Nu viser det sig, at manden intet har med kongehuset at gøre, udover at han er royalist Foto: PICTURE BY MICHAEL WEBBERLEY M Denmark

Den ældre kostumeklædte herre, som kom med meddelelsen om briternes nye prins, handlede på egen hånd

Hele verden blev snydt, da meddelelsen om prins Georges fødsel blev annonceret af en ældre mand.

Iklædt gevandter, som efterlod et indtryk af tilknytning til kongehuset, meddelte "udråberen" med høj og myndig røst, at prins Williams hustru havde født, men nu viser det sig, at manden intet har med Buckingham Palace at gøre.

Eftersom briterne er kendt for fejre kongelige begivenheder med pomp og pragt, var der ingen, som stillede spørgsmål, da den 76-årige i sit farverige og gammeldags kostume annoncerede fødslen af Storbritanniens fremtidige konge med en bimlende klokke.

LÆS OGSÅ: Historiker om prinsenavn: George signalerer tradition

Nu indrømmer Tony Appleton, der faktisk arbejder som udråber i Romford og Bury St. Edmunds uden for London, imidlertid, at det hele optrinnet var en spøg. Han forklarer det med sin store kærlighed til de kongelige.

- Jeg er royalist. Jeg elsker kongefamilien. Jeg gjorde det på egen hånd, siger han til Associated Press ifølge den norske avis VG.

Selv om han ikke er ansat på Buckingham Palace, har ingen i kongefamilien givet udtryk for utilfredshed med hans optræden.

Appleton, iført en rød dragt og en hat med fjer, havde placeret sig uden for St. Mary's Hospital, hvor fødslen af prinsen fandt sted.

Da han annoncerede den lykkelige begivenhed var det breaking news for rullende kameraer fra hele verden - blandt andet de amerikanske CNN, Fox News og MSNBC.

Nu venter Appleton på en reaktion fra selveste hertuginde Kate og prins William.

- Nu er jeg mere kendt end nogensinde før. Jeg regner med at få et brev fra William og Kate, siger han til AP.