Samfundskritik blev til pynt ved vigtig festivalåbning

Aarhusianske Spor Festival er en af drivkræfterne for den fremadskuende tonekunst herhjemme. Årets festival lagde dog forsigtigt fra land

På den aarhusianske Spor Festival giver de fremmeste danske og internationale komponister giver den fuld gas med audiovisuelle satsninger.
På den aarhusianske Spor Festival giver de fremmeste danske og internationale komponister giver den fuld gas med audiovisuelle satsninger. Foto: Gorm Branderup.

Når Spor Festival rammer sit allerhøjeste kunstneriske niveau, er der ingen anden festival i Danmark, der kan følge med. Så vigtig er den aarhusianske institution for dansk lyd- og tonekunst. Det er her, at de fremmeste danske og internationale komponister giver den fuld gas med audiovisuelle satsninger, der kan sætte sig i krop og sind for resten af livet.

Altid møder man derfor op til Spor med de største forventninger. Ikke altid kan de indfries, det er måske naturligt nok. Sådan gik det i år, hvor åbningsprogrammet i onsdags ikke helt var på niveau med, hvad man er blevet forvænt med. Men selv på en dårlig dag gav festivalen meget at tænke over for de lydbegærlige.