Seerne elsker åbenbart naturen på skærmen - og at se dyr æde hinanden og parre sig

Lars Handesten kan ikke døje, når speakeren i dyreprogrammer tillægger dyr menneskelige egenskaber og tanker

"Den seneste naturudsendelse, jeg har set, var DR’s store satsning 'Vilde vidunderlige Danmark' (2020). I den er der ingen ende på denne menneskeliggørelse af naturen," skriver Lars Handesten. Her ses et billede fra programmet.
"Den seneste naturudsendelse, jeg har set, var DR’s store satsning 'Vilde vidunderlige Danmark' (2020). I den er der ingen ende på denne menneskeliggørelse af naturen," skriver Lars Handesten. Her ses et billede fra programmet. . Foto: DR/Mastiff.

Flere af mine venner har til min undren fortalt mig, at de holder af at se naturudsendelser på tv. De siger det sådan en passant, og som om det er lidt suspekt. De er i 60’erne, og jeg tror heller ikke, de så den slags for bare 10 år siden. De synes, det er dejligt afslappende at se på, og ofte vil de hellere se naturudsendelser end at se en film. De orker ikke at følge med i en handling og et kompliceret plot. De orker ikke at blive delagtiggjort i en masse problemer og at skulle forholde sig til alle mulige menneskelige dilemmaer. De orker ikke al den spænding, som film og tv-serier byder på.