Prøv avisen

Selskab dyrker de skøre romere

Dels kan man møde Romselskabet på det italienske sensommermarked foran Thorvaldsens Museum i København tre lørdage i august. Måneden efter arrangerer Romselskabet indenfor på Glyptoteket, hvor gudin-den Diana er i centrum. Foto: Terkel Broe Christensen Denmark

Nyt program fra Romselskabet S.P.Q.R., der på kort tid har opnået stor tilslutning

Selv om man indimellem må give Asterix ret i hans nytolkning af forkortelsen SPQR, Sono pazzi questi romani (De er skøre, de romere), må man lade dem, at de forstår at tale til danskernes hjerter med deres uovertrufne klima, skønne mad og storslåede kulturhistoriske værdier.

Alle veje fører som bekendt til Rom og da især med Romselskabet S.P.Q.R., som også i sensommeren og efteråret 2012 har en række spændende tilbud oppe i togaærmet til sine medlemmer.

LÆS OGSÅ: Frederik den Store oplysningstidens konge

Dels kan man møde Romselskabet på det italienske sensommermarked foran Thorvaldsens Museum i København tre lørdage i august, hvor selskabet blandt andet sælger bøger til favørpris af kendte forfattere om romerske restauranter og seværdigheder. Måneden efter arrangerer Romselskabet indenfor på Glyptoteket, hvor gudin-den Diana er i centrum. Hun havde sin store og velbesøgte helligdom i Nemi, og det vil museumsinspektør Jan Kindberg Jacobsen fortælle mere om under dagens rundvisning.

I tilgift til foredrag som disse, der også omfatter politiske og samfundsmæssige emner, arrangerer selskabet rejser til den evige stad sammen med rejseforeningen Italiensk Forum, som regel en i påsken og en i efterårsferien.

Romselskabet S.P.Q.R. blev stiftet i 2009 og henvender sig til alle, som interesserer sig for Roms kultur, historie og arkitektur. Initiativtageren til Romselskabet, Mogens Bang, undrede sig i sin tid over manglen på et dansk selskab, der kunne danne ramme om det livslange engagement, som mange oplever i forbindelse med interessen for den italienske hovedstad og italiensk kultur generelt.

Foreningen har i dag 200 medlemmer, og det vurderer forfatter og italiensekspert Thomas Harder som højt:

Det er imponerende, at S.P.Q.R. har fået så mange medlemmer i løbet af så forholdsvis kort tid. Det viser, at der er en stor og mangfoldig interesse for Rom i Danmark. Ikke bare for det klassiske Rom antikkens, kunstens og kirkens Rom men også for Rom som moderne storby. S.P.Q.R. favner bredt og dækker med sine foredrag og arrangementer alt fra gastronomi til fodbold og moderne byliv foruden alle de mere traditionelle emner, fortæller han.