Prøv avisen

Sengetid er læsetid

Dennis Gade Kofod. – Foto: .

Forfatteren Dennis Gade Kofod er aktuel som medforfatter til novellesamlingen Dette er ikke en krimi

Hvilken bog har du læst flest gange?

Det er enten Christian Skovs Høstnætter, Helle Helles Ned til hundene eller Michael Endes Den uendelige historie. Forresten har jeg også læst Hans Otto Jørgensens Ida og Axel-trilogi rigtig mange gang. Og He-mingways Farvel til våbnene. Og Duras, hende har jeg faktisk læst mere end Helle Helle.

LÆS OGSÅ: Bøger til et travlt liv

Hvad er den bedste sætning, du kan huske?

Lige nu? Cirka, så: Jeg er en dårlig pårørende. Fra Christina Hesselholdts Camilla og resten af selskabet.

Hvornår læser du?

Mest efter at ungerne sover. Der er der en anden ro, og jeg er ofte for træt til at gøre andet end det. Det er en fast del af dagen. Jeg falder næsten altid i søvn med en bog. Læser til det sidste og ofte for at forlænge dagen. Jeg ville ønske, jeg kunne klare mig med mindre søvn, men det går ikke.

Nævn en bog, der er uretfærdigt overset.

Der er vel mange, og jeg ved ikke, om det nytter noget at pege på blot en enkelt af dem. Andet end, at nogen så kan sige, at den eller den hellere skulle havde været fremhævet. Selvfølgelig ville jeg som forfatter selv ønske, at læsevanerne var anderledes. Det ville være rart at sælge mange tusinde bøger hver gang, men jeg prøver ikke at tænke sådan om bøger, at de kan blive overset.

Hvilken bog er du senest gået i stå i?

Ulysses af James Joyce for tredje gang og hver gang et nyt sted. Men det er faktisk ikke så ofte (længere), at jeg læser bøger til ende. I stedet vil jeg gerne læse over det hele på en gang, hvis jeg kunne. Der er så meget godt, og det er fedt bare at læse og læse for at læse.

I Læsefrugter interviewer vi hver fredag en aktuel kulturperson om hendes eller hans bogliv.