Skole i Espergærde afskaffer Blå Mandag

Blå Mandag ikke længere er noget, skoleledelsen i Espergærde vil give fri til i skoleregi.

Selv om eleverne på de fleste andre skoler i Danmark og i Helsingør Kommune kan se frem til at få fri til at fejre Blå Mandag, gælder det ikke eleverne i Espergærde Skoledistrikt.

Her har skoleledelsen nemlig meldt ud, at man ikke anser det som skolens opgave, at give eleverne fri i forbindelse med de kommende konfirmationer, hvor konfirmander har tradition for at tage på Bakken og fejre Blå Mandag.

Det skriver Helsingør Dagblad tirsdag.

- Det er et fint socialt arrangement, men det har bare ikke noget med skolen at gøre. Der er ingen faglig eller pædagogisk beslutning for, at vi som skole skal være indblandet i en meget personlig sag, nemlig den enkelte unges konfirmation.

- Det er en privat sag, og festlighederne omkring dette hører til i privatlivet, siger skoleleder Andreas Elkjær.

Beslutningen om at afskaffe Blå Mandag er også lagt ud på forældreintra, hvor Andreas Elkjær nævner, at han godt ved at der er utilfredshed om den beslutning blandt mange.

- Jeg er ret upopulær, og jeg har også været i dialog med flere forældre og elever, som ikke er enige i beslutningen. Mens andre bakker op om det, siger Andreas Elkjær.

Beslutningen om at sløjfe Blå Mandag i skoleregi, er afstedkommet af, at Tibberupskolen fra næste år bliver udskolingsskole for de største elever, og i den forbindelse var det oplagt at se på traditionen om Blå Mandag.

- Det er ikke fordi, eleverne ikke må fejre Blå Mandag. Det skal bare ikke ske i skoleregi. Der er masser af andre dage at tage af. 2. pinsedag falder for eksempel på en mandag. De unge kan lige så godt tage af sted der, siger Andreas Elkjær.

Beslutningen har skolebestyrelsens opbakning.

- Vi havde det oppe at vende på et møde for noget tid siden på bagkant, det er jo en beslutning, skoleledelsen har truffet. Der var opbakning. Et af argumenterne var, at det går ud over skoledagen, siger Søren Junker, formand for Espergærde Skolebestyrelse.