Skriv: Hvad er det bedste øgenavn, du kender?

Overalt i landet får de markante personer i lokalsamfundet knyttet særlige øgenavne til sig. Hvilket er det sjoveste og mest sigende øgenavn, du er stødt på?

I selv den mindste flække i det fjerneste sogn i Danmark kender man til det særlige kulturfænomen med at give hinanden øgenavne.

Nogle navne er sjove og skøre, andre er grimme og onde. Men fælles for dem alle er, at de rammer et særligt kendetegn ved personen eller refererer til en særlig begivenhed, personen er kendt for.

Vi lever i en tid, hvor alt er så afsindig glatpoleret. Der er så meget, der handler om overflade og er styret af politisk korrekthed. Man skal endelig ikke træde ved siden af. Her kommer øgenavnene ind og bryder med det velfriserede, siger forfatteren Kristian Kristiansen, der netop har udgivet bogen Øgenavne!.

LÆS OGSÅ
: Øgenavne bryder med den glatpolerede virkelighed

Hvad er det bedste øgenavn, du kender til fra det lokalområde, du bor i eller har boet i?

Skriv navnet i nedenstående formular samt en forklaring på, hvordan navnet er opstået og i hvilken del af landet, navnet er blevet brugt. Kristeligt Dagblad vil senere offentliggøre en række af øgenavnene her på k.dk.

OBS: Fra 16. maj 2013 er der lukket for, at man kan skrive ind om de øgenavne, man kender