Skuespiller Henning Jensen skriver om sit liv og tegner et dybt og dystert portræt af sine forældre

En mors evindelige anklager gjorde sønnen identitetsløs. Det er essensen af Henning Jensens ”En skidt knægt”, der på forunderlig vis også lyser af såvel kærlighed som forsoning

Særligt stærkt står Henning Jensens skildring af at blive identitetsløs som følge af sin mors evindelige anklager. Han fortæller, hvordan han langsomt opbyggede en mistillid til sine egne sanser, til sine følelser og fornemmelser.
Særligt stærkt står Henning Jensens skildring af at blive identitetsløs som følge af sin mors evindelige anklager. Han fortæller, hvordan han langsomt opbyggede en mistillid til sine egne sanser, til sine følelser og fornemmelser. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix.

Henning Jensen debuterede som forfatter i 2020 med den anmelderroste ”Gennem glasvæggen”. Den handlede om hans depressioner, men også forholdet til hans mor spillede en vigtig rolle.

Nu er han så klar med den mere klassiske erindringsbog, ”En skidt knægt” om sin barndom på et lille husmandssted på Stevns, om en patologisk dominerende og ambitiøs mor, om en fraværende og underkuet far og om en ung mand, hvis springbræt til at finde sin egen vej i verden står pilskævt.