Prøv avisen

Se billederne: Golden Globe-stjerner markerede #MeToo ved at klæde sig i sort

63-årige Oprah Winfrey poserer i presserummet med Cecil B. DeMille-prisen, som gives til dem, der hyldes for deres livslange indsats inden for film- og TV-branchen. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau

Natten til mandag blev Golden Globe-priserne uddelt. De fleste stjerner mødte op i sort tøj for at markere #metoo. Se de flotte kjoler i bunden af artiklen. Uddelingen bliver ofte politisk, forklarer filmkritiker

Meryl Streep, Michelle Williams, Emma Watson og Amy Poehler er nogle af de otte skuespillerinder, som tog køns- og raceaktivister med til prisuddelingen Golden Globe.

Desuden mødte flere op klædt i sort i solidaritet med ofre for seksuel chikane og overgreb, skriver nyhedsbureauet AP.

Casper Hindse, der er filmkritiker på filmmagasinet Ekko og Dagbladenes Bureau, forklarer, at Golden Globe ofte bliver politisk.

- Golden Globe er et udstillingsvindue af dimensioner. Den røde løber er blevet meget politisk, og det er især, når det er Golden Globe. Den er Oscar-uddelingens frække lillebror.

- Det er et mere uformelt show. Værten plejer også at skeje mere ud. Derfor er det et sted, hvor der bliver sparket mere igennem til talerne, siger han til Ritzau.

Meryl Streep fulgtes på den røde løbermed aktivisten Ai-jen Poo, som er direktør for alliancen for udenlandske arbejdere.

Michelle Williams togTarana Burke, der er stifter af MeToo-bevægelsen, og Emma Watson havdeinviteret Marai Larasi, direktør hos Imkaan, der er en sort feministorganisation.

Tidligt mandag morgen dansk tid blev filmpriserne uddelt.

I den forbindelse gjorde flere skuespillereen indsats for at skifte fokus i MeToo-kampagnen. Fokus skal væk fra krænkerne og i stedet være på løsninger.

I en udtalelse søndag sagdefortalerne, at de varinspireret af initiativet Time's Up, som blev lanceret mandag.

- Hver og en af os vil sætte fokus på lovgivning og samfundsmæssige og interpersonelle løsninger, som bidrager til at ende vold mod kvinder i alle samfundsgrupper, lyder det i udtalelsen ifølge AP.

Casper Hindse forklarer, at uddelingsfesten giver skuespillerinderne en god mulighed for at komme ud til mange amerikanere.

- Amerikanerne sidder og ser det en søndag aften som rendyrket underholdning.

- Nu bliver de gjort opmærksom på, at det her er det vigtigste samtaleemne i den amerikanske filmbranche, og så kan det sprede sig, siger han.

/ritzau/

Gwendoline Christie. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Zoe Kravitz. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Mariah Carey. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Emilia Clarke. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Tarana Burke og Michelle Williams. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Angelina Jolie. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Kate Capshaw og Steven Spielberg. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Reese Witherspoon, Eva Longoria, Salma Hayek og Ashley Judd Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Barbara Meier var blandt dem, der mødte op i en anden farve kjole end sort. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Kendall Jenner. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau
Meryl Streep og Ai-jen Poo. Foto: Jordan Strauss/AP/ritzau