Skuespillerinde: Jeg har en hjerneskade

Sharon Stone var bange for, at hun skulle dø, da hun fik at vide, hun havde en hjerneblødning.

Det er et under, at Sharon Stone stadig kan indspille film. Den nu 57-årige skuespillerinde blev ramt af en hjerneblødning i 2001, og det kom som et chok. Hun havde følt sig skidt tilpas i tre dages tid og faldt bevidstløst sammen, da hun endelig tog på skadestuen.

Det beretter den Oscar-nominerede "Casino"-stjerne i et interview med magasinet Harper's Bazaar, hvor hun fortæller om at stå på kanten af kanten.

- Lægen stod bøjet over mig, og jeg spurgte, om jeg var ved at dø. Han svarede, at jeg havde en blødning i hjernen, og så sagde jeg, at jeg straks ville ringe til min mor. Lægen sagde, at det var en god idé, for der var en risiko for, at jeg snart ville miste evnen til at tale, erindrer skuespillerinden.

Efterfølgende skulle Stone i gang med et hårdt genoptræningsforløb for at rette op på hjerneskaderne, der trods den hurtige lægehjælp allerede havde ødelagt dele af hendes talecenter, motorik og evnen til at læse.

- Det føltes næsten, som om hele mit dna ændrede sig. Min hjerne sidder ikke der, hvor den plejede at være, min blodtype har ændret sig, og mine allergier er anderledes, fortæller Stone, der dog også ser noget positivt i hendes nye situation.

- Jeg er blevet mere følelsesmæssig intelligent. Jeg har arbejdet meget hårdt for at åbne andre dele af mit sind. Jeg er stærkere nu, og jeg kan være mere direkte. Det kan skræmme folk, men det er jo ikke mit problem, fastslår Stone og understreger:

- Jeg har en hjerneskade, og det bliver man bare nødt til at affinde sig med.

Sharon Stone brød for alvor igennem med filmen "Total Recall" og fik senere kæmpe succes i "Basic Instinct". Hun har været gift to gange, forlovet to yderligere og er mor til tre adopterede drenge.