Prøv avisen
Mit kulturliv

Jeg slapper af med krimi og kunst på Fuglsang

Finansordfører René Christensen fra Dansk Folkeparti Foto: Claus Bech/Scanpix

Finansordfører René Christensen fra Dansk Folkeparti er i disse uger travlt optaget af finanslovsforhandlinger

Hvad er din seneste store læseoplevelse?

Det er Jussi Adler-Olsens krimier om Afdeling Q, blandt andet ”Kvinden i buret” og ”Fasandræberne”. Det var virkelig god underholdning. Når man læser så meget faglitteratur, som jeg gør til daglig, er det rart indimellem at læse noget andet.

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dignogensinde?

Det kan jeg ikke sige. Jeg betragter bøger på samme måde som tv og film: Det er underholdning. Men jeg kan godt lide bøger, hvor man får dannet sig et godt billede af, hvad det er for nogle personer, der er med i bogen.

Hvad vi du anbefale fra kulturudbuddet lige nu?

Jeg vil gerne anbefale, at man besøger Fuglsang Kunstmuseum på Lolland. Det ligger et meget smukt sted, så her er mulighed for både at få en finkulturel oplevelse inde på museet og en naturoplevelse i parken og naturen omkring museet. Det har min familie og jeg benyttet os af flere gange.

Er der en kulturoplevelse, der har været med til at forme dig som menneske?

Min kone og jeg var et år til kulturnat i Aarhus, hvor vi gik ind og hørte opera på Den Jyske Opera. Opera er ikke noget, jeg normalt går til, men der gik det op for mig, at man også kan gøre noget, man ikke plejer at gøre, og få rigtig meget ud af det. Det har jeg taget til mig.

Hvilken koncert har du senest været til?

Grøn Koncert i Næstved i sommer. Det er en gammel tradition, at vi sammen med familie og venner går til Grøn Koncert hver sommer.

Er der områder af kulturlivet, som efter din opfattelse fortjener mere opmærksomhed?

Det er mit indtryk, at mange mener, at man for at få store kulturoplevelser skal rejse et andet sted hen. Jeg synes, at man skal huske på, at der også lokalt, hvor man bor, kan være store oplevelser at hente.

Er der aspekter af kulturlivet, som ikke siger dig noget?

Jeg er ikke så god til lange teaterforestillinger. Men ellers synes jeg ikke, at der er noget, som ikke siger mig noget. Jeg har oplevet mange interessante og alternative ting, og jeg synes, at det kan være lige så spændende at gå til en dilettantforestilling på Falster som at se en teaterforestilling på Det Kongelige Teater.