Prøv avisen

Sludder og vrøvl

Radiospil: Line Knutzons historie om Måvens og Peder har tabt mælet

Line Knutzon - det er hende med det fandenivoldske sprog, poetisk, slående, pudsigt overraskende, en goddag-mand-økseskaft-dialog, der viser vej gennem bizarre landskaber. Kort sagt et originalt, til tider genialt sammensurium, der synes at flyde i en lind strøm fra forfatteren.

Hvor er den rigdom blevet af? Man skal benytte lup for at få øje på kvaliteter i Knutzons seneste radiodrama, »Måvens og Peder møder Måvens og Peder«, en fortsættelse af tidligere dramaer om samme personer. Navneligheden er stort set den eneste, som knytter historierne sammen. Har man aldrig tidligere stiftet bekendtskab med Line Knutzons pen, når den veloplagt danser over siderne, vil det være en meget dårlig indgang at lytte til dette spil, der tilmed den 25. marts efterfølges af endnu et stykke om de to folkeskolevenner Måvens og Peder. »Måvens og Peder mister mælet«, hedder det. Dermed skulle vel være sat en stopper for vennernes videre optræden i dampradio!

Hvad nærværende drama handler om? Om Måvens og Peder, der opsøger hinanden, men forinden kontaktes af en person, der udgiver sig for Måvens' bedre jeg og opfordrer det ringere til at begå selvmord! Peder får afværget vennens dumhed, men er i mellemtiden svundet så meget ind, at folk dårligt kan få øje på ham. Det udvikler sig for begges vedkommende til en konfrontation med deres bedre jeg, som vennerne vinder, og dermed punktum finale.

På med vanten, Line Knutzon, du er langt bedre end dette rod.

Måvens og Peder møder Måvens og Peder, radiodrama af Line Knutzon. Instruktion: Emmet Feigenberg. Medvirkende: Mikael Birkkjær, Søren Sætter-Lassen, Bodil Jørgensen, Anja Owe og Nicolas Bro.

Sendes mandag 11. marts og mandag 18. marts kl. 21.10.

kulturkristeligt-dagblad