Sofie Riise Nors går direkte til sagen i sine aktivistiske værker: Jeg tager ikke mænd nænsomt i hånden

Bag den populære Instagram-profil Waginapineapples billeder – som er fyldt med popkulturelle referencer og aktivistisk normkritik – står tegner og illustrator Sofie Riise Nors. "Det er en kanal, hvor man kan få en pude til sit trætte feministiske hoved"

Tegner og illustrator Sofie Riise Nors har netop udgivet sin første bog ”Sexministeriet vol. 1” (forlaget Cobolt), hvor hun har taget sin feministiske ­aktivisme fra den digitale verden med ind i den fysiske.
Tegner og illustrator Sofie Riise Nors har netop udgivet sin første bog ”Sexministeriet vol. 1” (forlaget Cobolt), hvor hun har taget sin feministiske ­aktivisme fra den digitale verden med ind i den fysiske Foto: Sarah Fresco

Tanken var, at det skulle være en bog. Den mere klassiske vej. Tegner og illustrator Sofie Riise Nors tog derfor sine tegnede memes, der er et internetfænomen, hvor et billede eller videoklip med en kort eventuel tekst deles på internettet, under armen og præsenterede dem for to tegneserieforlag. Responsen var god, men de bad hende om at vende tilbage, når hun havde mere materiale.

Artiklen fortsætter under annoncen