Prøv avisen

Sommeren har været god ved kunst-museerne

Skagens Museum regner med, at 90.000 vil besøge deres store Krøyer-udstilling i løbet af sommeren. Foto: Henning Bagger

Sommervejret har været en vel-signelse for de danske kunstmuseer, der melder om stigende besøgstal

Mens de danske badestrande har ligget usædvanlig stille hen i juli, er mange i stedet valfartet til de danske kunstmuseer. Det viser en rund-ringning, som Kristeligt Dagblad har foretaget til en stribe danske kunstmuseer. Her er tendensen en generel stigning i besøgstallet.

Og selvom flere museer påpeger, at deres aktuelle udstillinger naturligvis også kan have tiltrukket ekstra mange gæster, ser de fleste museumsfolk alligevel sommerens regn som en kærkommen gave.

LÆS OGSÅ: Midtjyder vælter ind på museer

På Statens Museum for Kunst mener kommunikationschef Lise Korsgaard for eksempel, at store grå skyer og en stor Matisse-udstilling har været en god kombination for museet.

Kombinationen af en stor udstilling og gråvejr fungerer også i Aalborg. En udstilling med 250 kunstværker fra private samlere har trukket flere besøgende end sidste sommer på Kunsten i Aalborg.

Vi skal selvfølgelig have noget at tilbyde folk, ellers dukker de ikke op. Men hvis solen skinner fra en skyfri himmel, tager de færreste på museum. Vi har 10-11 procent flere gæster fra midten af juni til midten af juli i forhold til samme tidspunkt sidste år. Sidste år havde vi en meget fin udstilling, men vores nye udstilling Underværker er meget større, siger Lars Ulrich Tarp Hansen, kommunikationsmedarbejder på Kunsten.

Samme melding kommer fra administrationschefen på Skagens Museum, der tror, at deres stort opsatte Krøyer-udstilling er med til at lokke folk væk fra gåture på Grenen og indenfor på museet.

Generelt har vi cirka 10 procent flere besøgende end sidste år, men det kan være, fordi vi har en stor Krøyer-udstilling. Den løber over fire måneder, og vi regner med 90.000 besøgende. Det er svært at vide, om det er vejret, siger administrationschef på Skagens Museum Peter Groot.

På kunstmuseet Arken i københavnerforstaden Ishøj går det ligeledes godt på trods af, at sommerudstillingen allerede er lukket for i år.

Det taget i betragtning er besøgstallene rigtig, rigtig flotte, siger kommunikationschef på Arken Marie-Louise Dunker Nielsen.

Anderledes ser det ud på Bornholms Kunstmuseum, hvor museumsleder Lars Kærulf Møller ikke er begejstret over det ustadige sommervejr.

Det, vi kan se, er, at der kommet færre turister til øen, så vi kan ikke bare stikke armene i vejret og sige sikke en dejlig sommer. Vi holder nogenlunde skindet på næsen med hensyn til antallet af besøgende i forhold til sidste år, men det gør vi kun i kraft af vores gode udstillinger, siger Lars Kærulf Møller.