Bob Dylan viste spilleglæde på alle tangenter

Ved en koncert, der egentlig ikke havde svage arrangementer, var nogle af de mindeværdige numre Dylans og bandets udgaver af ”Tangled Up in Blue” og ”Highway 61 Revisited”. ”To Ramona” og ”Desolation Row” kom i mere veloplagte versioner end tidligere, og selv kantede numre som ”Love Sick” og ”Early Roman Kings” fik et blødt skær over sig. Arkivfoto Foto: CLINT AUSTIN/AP / POLFOTO

koncert
Five stars

Sjældent har Bob Dylan sunget så godt som ved den første koncert af to i Operaen i København

Bob Dylan var i topform, da han torsdag aften indtog Operaen i København. Koncerten - den første af to i Danmark på den nye turne, der begyndte med modtagelsen af Nobelprisen i litteratur i Stockholm sidste weekend - bestod af numre fra store dele af karrieren. Arrangementerne havde elementer af både folk, swing og jazz og i samtlige to timer lyste spilleglæden ud af både Dylan og bandet.

Så meget ved en Dylan-koncert afhænger af hans aktuelle sindstilstand. Nogle gange rammer han tangenterne forkert og når ikke højt nok op, og afleverer jappede og undertiden ugenkendelige versioner af numrene fra det gigantaiske katalog. Men ikke torsdag aften i Operaen, hvor akustikken var perfekt og pianospil og fraseringer sad i skabet. Man har simpelthen sjældent hørt Dylan synge så godt.

Måske har indspilningerne af det amerikanske klassiske sangkatalog, der foreløbig er kulmineret med den tredobbelte plade ”Triplicate” fra sidste fredag, frisat hans stemme og bragt ham steder hen, han ikke kunne nå tilbage i 00’erne. Ved koncerten var det ihvertfald en god håndfuld perfekt leverede croonende Sinatra-numre med Dylan undertiden alene med mikrofonen, man var vidne til. De tunge gardiner og den døsige lyssætning passede her perfekt til stilen: Vi var som i en Twin Peaks-agtig hemmelig natklub i Sydstaterne anno dengang verden ikke var af lave.

Ved en koncert, der

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.