Stabler af kunst i Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum har inviteret den irsk-amerikanske billedkunstner Sean Scully til at udstille i og foran Bindesbølls bygning i København

I forbindelse med Sean Scully-udstillingen på Thorvaldsens Museum i København er der opstillet en skulptur på pladsen foran Bindesbølls bygning. Skulpturen hedder "Oak Stacks" og træet, der udgør den, har en lang forhistorie.
I forbindelse med Sean Scully-udstillingen på Thorvaldsens Museum i København er der opstillet en skulptur på pladsen foran Bindesbølls bygning. Skulpturen hedder "Oak Stacks" og træet, der udgør den, har en lang forhistorie. Foto: Jens Lindhe.

Foran Thorvaldsens Museum i Københavns indre by står et par meget store brændestabler. Og museets imponerende forhal, hvor der ellers er højt til loftet, er nu domineret af en anden stabel af omfangsrige plader beklædt med filt. Hvorfor nu det?

Fordi landets ældste museum for det, der var moderne kunst dengang i 1848, er påbegyndt en ny, fondsstøttet udstillingsrække under titlen ”Thorvaldsen i tiden”.