Stormfulde højder og autofiktionens afgrunde

Portræt til stort interview i anl. af bogudgivelse, sonetter, der går ret tæt på selvbiografiske (?) ...

Kærlighedens veje er uransagelige. Det er de også i denne roman af Pablo Llambias, hvor kærlighed og vold er knyttet så tæt sammen. Forfatterskolen, Peders Skrams gade 2A, København Pablos telefon 27 29 11 85Portræt til stort interview i anl. af bogudgivelse, sonetter, der går ret tæt på selvbiografiske (?) situationer. Afprøvning af grænsen mellem kunst og liv. (falsk/sandt; fiktion/fakta) Forfatterskolen, Peders Skrams gade 2A, København Pablos telefon 27 29 11 85 Foto: SIMON FALS/Ritzau

bog
Three stars

Vold og kærlighed støder sammen i ny autofiktiv roman af Pablo Llambias. Det er pinligt oplysende, men hvorfor skal læseren egentlig belemres med disse private bekendelser?

”Hold nu op!”, tænker jeg undervejs i Pablo Llambias’ roman ”Natteskær”. Jeg orker ikke mere. Nu må både denne roman og det parforhold, den skildrer, have en ende. Det er efter, at kvinden i forholdet har sagt op for hundrede syttende gang og tæsket manden, og efter at han for hudrede syttende gang grædende har tilgivet hende, og de igen er blevet forsonet.

Det er den store kærlighed det ene øjeblik, og vold og ballade det næste. Det gentager sig så mange gange, at det bliver en hel farce og kalder på grinet.

Men ellers er der ikke meget at more sig over i Llambias’ roman. Den fortælles af en lærer i litteratur og kreativ skrivning. Han bliver ”gået” fra sin ansættelse på universitetet, hvor han har gjort sig uheldigt bemærket ved at have lagt an på en ung studerende. Det er i sig selv ingenting, men i det betændte universitetsmiljø med en hakkeorden, der især går ud over de sårbare typer, bliver det fatalt. Miljøet er voldeligt på sin egen subtile måde.

Omtrent samtidig med disse begivenheder konktakter en ung studerende, som har overværet et af hans foredrag, ham over nettet. Den korrespondance

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.