Tegneserieforlæggeren anbefaler: 5 gode tegneserier

Paw Mathiasen udgiver på forlaget Fahrenheit. Her er 5 tegneserier, han synes, alle bør læse

Paw Mathiasen i sin nyåbnede københavnske kælderbutik, hvorfra han sælger de tegneserier, han selv udgiver på forlaget Fahrenheit. I hånden har han en af de fem bøger, han her anbefaler Kristeligt Dagblads læsere at give sig i kast med. -
Paw Mathiasen i sin nyåbnede københavnske kælderbutik, hvorfra han sælger de tegneserier, han selv udgiver på forlaget Fahrenheit. I hånden har han en af de fem bøger, han her anbefaler Kristeligt Dagblads læsere at give sig i kast med. -.

1) Li Kunwu og P. Ötié: Et kinesisk liv (Alvilda).
En smuk og brutal skildring af de menneskelige omkostninger ved Kinas store skridt fremad.

2) Rikke Bakman: Glimt (Aben maler).
En barndomserindring om en dag ved stranden i Nordjylland. Poetisk og intens skildret.

3) Kim Fupz Aakesen, Erik Barfoed og Mikkel Sommer: De gale (Høst og Søn).
Tegneserieudgave af Kim Fupz fremtidsdystopi, genfortalt af den driftsikre Erik Barfoed og tegnet af det nye håb, Mikkel Sommer.

4) Maximilien Le Roy: Over muren (Fahrenheit).
En fransk tegner møder en palæstinensisk ditto og et stille og ikkevoldeligt partsindlæg i Israel-Palæstina-konflikten opstår.

5) Jiro Taniguchi: Min fjerne barndomsby (Fahrenheit).
En fortælling fra Japan, der umiddelbart virker eksotisk, men som i sin historie er så universel, at alle kan læse og blive bevæget af en fortælling om en midaldrende, der vågner op som teenager og sætter sig for at finde ud af, hvorfor faren forsvandt.

Sidstnævnte vil jeg især anbefale. Den har gjort meget stort indtryk på mig (og rigtig mange, det har været forlagets absolutte bestseller).