Prøv avisen
Hvem hvad hvor

Jytte Abildstrøm: Uden tilgivelse taber vi

Som barn blev Jytte Abildstrøm opdraget til at tænke over ordets betydning og handlingens konsekvenser. – Foto: Jacob Ehrbahn/ritzau

Hvis ikke vi tør tale om de ting, der er svære, og hvis ikke vi indser tilgivelsens vigtighed, så taber vi, mener 83-årige skuespiller Jytte Abildstrøm, som lige nu læser ”Tilgivelsens bog”

Hvem læser du gerne?

Jeg er filosofisk anlagt og læser helst filosofiske bøger eller litteratur, der handler om miljøet. Det hænger sammen med, at jeg stadig holder foredrag om vedvarende energi inden for det fysiske og det åndelige liv; de to størrelser hænger sammen.

Hvad læser du lige nu?

Lige nu læser jeg ”Tilgivelsens bog” – en bog af Desmond Tutu, som han har skrevet med sin datter. Bogen handler om tilgivelse, og netop tilgivelse er noget af det sværeste her i livet. Det, som Desmond Tutu har været udsat for, er meget voldsomt. Men hvis ikke vi i vores hverdagsliv tør at tale om de ting, der er svære, og hvis ikke vi indser tilgivelsens vigtighed, så taber vi. Mine egne forældre opdragede mig til at tænke meget over ordets betydning og handlingens konsekvenser. Man må starte med sig selv, for som man siger: ”Mange bække små, gør en stor å.”

Hvor læser du?

Jeg læser altid i en stiv stol med en god ryg hjemme i min lille stue i mit økologiske bofællesskab i Roskilde, hvor jeg har boet i 17 år. Det er ikke godt for kroppen med bløde sofaer og stole, og jeg vil gerne passe på min krop.8