Unikt maleri til Skagens Museum

Glæden er stor på Skagens Museum. Det er lykkedes museets direktør, Lisette Vind Ebbesen, at sikre sig et maleri af Anna Ancher, som museet har ønsket sig i mange år. Det skriver Nordjyske Stiftstidende. På Bruun-Rasmussens auktion i sidste uge sikrede Lisette Vind Ebbesen sig det eftertragtede maleri En vaccination fra 1899 ved et hammerslag på 280.000 kroner.

Vi kendte til maleriet og ejer allerede to skitser til billedet, og Michael og Anna Anchers Hus i Skagen har tre. Men maleriet har altid været i privat eje, så da muligheden bød sig for, at Skagens Museum kunne købe det, er vi meget glade for, at det lykkedes for os, siger Lisette Vind Ebbesen til Nordjyske Stiftstidende. Skagens Museum har købt maleriet for midler skænket af Skagens Museums Venner. Billedet har været i privateje siden 1899, og det har tilsyneladende ikke været udstillet siden 1899, hvor det blev vist på Charlottenborgs Forårsudstilling i København. Det kunne være ejet af Lars Johan Frederik Löwenadler, en svensk tændstikfabrikant bosat i London.

Det er dog kun et gæt, for vi ved ved ikke, om billedet har været i familiens eje siden eller har været solgt til andre ejere i mellemtiden, forklarer Lisette Vind Ebbesen. Hun regner med, at En vaccination vil kunne vises for publikum til februar.