Ved Rungstedlund genskabte Karen Blixen den vilde natur, hun elskede

Karen Blixen blev født i, skrev sine værker fra og døde på Rungstedlund. En kort digterrute bringer gæsterne helt tæt på forfatteren

“Jeg vil gerne tænke mig Rungstedlund i fremtiden i mange år kunne være et åndehul midt i en stor by,” sagde Karen Blixen om fuglereservatet ved hendes hjem.
“Jeg vil gerne tænke mig Rungstedlund i fremtiden i mange år kunne være et åndehul midt i en stor by,” sagde Karen Blixen om fuglereservatet ved hendes hjem. Foto: Leif Tuxen.

De nedfaldne blade knitrer for hvert skridt, Elisabeth Nøjgaard tager. Fuglene kvidrer, og lyset bryder gennem de orange trækroner og spejles i den lille sø. Det er en solskinsrig formiddag i Nordsjælland. Museumsdirektøren har skiftet sine stiletter ud med gummistøvler, for så snart man kommer væk fra den sirligt vedligeholdte have oppe ved museet, begiver man sig ud på en sti i et ujævnt og vildt terræn på landets først opførte digterrute – digterruten for Karen Blixen. Hvad angår digterrutens placering, bliver det næppe mere oplagt end her i det fredede fuglereservatet ved Rungstedlund.

Denne artikel er en del af en serie:

I digternes fodspor
Gå til seriesiden