Podcast: ”Vikingerne vender tilbage”

I "Vikingerne vender tilbage" besøger journalist Morten Mikkelsen fire lokaliteter, der repræsenterer vikingernes historie og indflydelse på det danske samfund, i selskab med fire fremtrædende danske eksperter på området.

Podcast: ”Vikingerne vender tilbage”

Afsnit 1: I Hedeby med Jeanette Varberg
I første afsnit af ”Vikingerne vender tilbage” er journalist Morten Mikkelsen taget til Hedeby i Sønderjylland. Her taler han med arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet Jeanette Varberg om vikingetidens oprindelse.
Lyt til afsnittet her.

Afsnit 2: På Roskilde Fjord med Morten Ravn
Morten Mikkelsen er i afsnit 2 sejlet ud i det blå med museumsinspektør fra Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn. Emnet for samtalen er vikingetidens største teknologiske gennembrud: Vikingeskibet.
Lyt til afsnittet her.

Afsnit 3: I Jelling med Adam Bak

Harald Blåtands forsvarsværker står tilbage i Jelling og på UNESCO's Verdensarvsliste. I tredje afsnit møder Morten Mikkelsen museumsinspektør Adam Bak til en samtale om den store konge, der samlede Danmark og bragte kristendommen til landet.
Lyt til afsnittet her.

Afsnit 4: På Nationalmuseet med Anders Lundt Hansen

Hvorfor er vikingetiden så populær, og hvorfra stammer fascinationen af de nordiske forfædre? Morten Mikkelsen skruer tiden frem til i dag, og sammen med forfatter og historiker Anders Lundt Hansen afliver han myter og skrøner om vikingerne.
Lyt til afsnittet her.

Kreditering: De står bag

"Vikingerne vender tilbage" har journalist Morten Mikkelsen som vært. Mikkel Poulsen har komponeret musikken og assisteret. Nanna Endahl Jørgensen og Anne Lundager har været i redaktionen. Karen Albertsen fra Munck Studios har været redaktør. Programansvarlig er Morten Thomsen Højsgaard.