Wagner-projekt i Esbjerg: To danske stemmer rager op i helteopera om drager og guld

Operaen om naturbarnet Siegfried, der hvirvles ind i gudernes spil, er tredje del af Den Ny Operas storstilede Wagner-projekt i Esbjerg

Wagner har det strålende i Esbjerg, lyder det fra musikanmelder Sune Anderberg. I forgrunden ses her Magnus Vigilius, der har hovedrollen som Siegfried, men det i baggrund er Sofie Lund i rollen som Skovfuglen.
Wagner har det strålende i Esbjerg, lyder det fra musikanmelder Sune Anderberg. I forgrunden ses her Magnus Vigilius, der har hovedrollen som Siegfried, men det i baggrund er Sofie Lund i rollen som Skovfuglen. . Foto: Steffen Aarfing.

Halvvejs gennem sin musikdramatiske styrkeprøve er Den Ny Opera i Esbjerg nu nået til ”Siegfried”, tredje del af Wagners uudslukkelige ”Nibelungens Ring”. Og sikke kræfter, egnsteatret slipper løs på scenen.

Magnus Vigilius, der sidste år fik sin debut ved de prestigiøse festspil i tyske Bayreuth, stråler i titelrollen som den uvidende, men frygtløse Siegfried. I realiteten sin egen søn, eftersom Vigilius også portrætterede faderen, gudesønnen Siegmund, da Den Ny Opera satte gang i det store Wagner-projekt i 2017 med ”Valkyrien”.