X Factor-vinderen Mads: Jeg har ingen planer

Den 16-årige nykårede X Factor-vinder, Mads Moldt, har lige fået en pladekontrakt. Men nu gælder det skolen.

Mads Moldt havde selv skrevet sin finalesingle, "Clingy", som han sang foran de hujende publikummer i det fyldte studie.
Mads Moldt havde selv skrevet sin finalesingle, "Clingy", som han sang foran de hujende publikummer i det fyldte studie. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Det er en overvældet og næsten mundlam 16-årig skoleelev, der fredag aften har vundet "X Factor" anno 2022.

Mads Moldt vandt overlegent årets udgave af programmet foran de to færinger Kári M. Fossdalsá og Tina Mellemgaard.

- At det sker er helt vanvittigt. Det er dejligt og sjovt, jubler den nykårede vinder.

Selv om Mads Moldt som den eneste deltager i årets "X Factor" har undgået farezonen, og helt fra begyndelsen var bookmakernes favorit til at snuppe titlen og trofæet, havde han ikke turdet regne med sejren.

- Jeg har svært ved at forstå det. Men det er fedt, lyder det fra ham.

Det unge talent havde selv skrevet sin finalesingle, "Clingy", som han fremførte foran de hujende publikummer i det fyldte studie i Brøndby.

Det gav ham 59,1 procent af seernes stemmer, som førte til præmien på en pladekontrakt.

Mads Moldt har skrevet en del andre sange end "Clingy". Men om det er dem, han skal udgive på Universal Music, har han endnu ikke gjort sig nogen tanker om.

- Jeg har nogle idéer hist og her. Men jeg tror bare, jeg tager det, som det kommer. Jeg har ingen planer, siger han.

Først skal han dog hjem i seng og så holde påskeferie, fortæller han.

Efter fire måneder i København skal han tilbage til familien i Nordjylland og færdiggøre sin 9. klasse. Hvad der skal ske efter sommerferien, ved han endnu ikke.

- Det er lang tid siden, at jeg har boet hjemme, men det bliver nok også dejligt at få lidt ro på igen, siger Mads Moldt.

Ifølge Mads Moldts musikalske mentor, Thomas Blachman, er der dog alt andet end ro i den unge X Factor-vinder.

- Når man har så meget ild i røven og så meget talent, så tro mig, så kommer der til at ske noget rigtig godt for ham, siger Thomas Blachman om Mads Moldt.

Han tror ikke, at Mads Moldt bliver ramt af den såkaldte X Factor-forbandelse, hvor vinderne ryger hurtigt ud i glemslen.

- Mads er parat til at gå direkte ud og lave sin egen musik og styre det hele selv, være højrøvet og pissearrogant og bare vinkle tingene på sin egen måde. Han er supercool. Ham kan man ikke fucke med, lyder det fra Thomas Blachman.

Kommer det alligevel til at ske, står Thomas Blachman klar i kulissen.

- Jeg skal nok sige til ham, hvis han er ved at stille sig op et eller andet sted, man ikke skal stå, lyder det fra X Factor-nestoren.

- Vi har en særlig kontakt. Det er meget, meget sjældent, det sker for mig med X Factor-deltagere. Men jeg føler en særlig omsorg for ham.

TV 2 har allerede åbnet for tilmeldinger til "X Factor" 2023.

/ritzau/