Kvinde sigtes for at lyve efter frifindelse i voldtægtssag

En ung mand blev i oktober frifundet for anklage om voldtægt på Sorø Akademi. Nu er kvinde sigtet for at lyve.

En 19-årig kvinde er blevet sigtet for falsk anmeldelse og for at have talt usandt i retten, efter at en ung mand er blevet frifundet for anklager om at have voldtaget hende.

Det skriver Ekstra Bladet, som har fået sigtelsen bekræftet af Jens Jedig Christiansen, politikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er rigtigt. Vi modtog anmeldelsen lige efter frifindelsen af manden, og vores behandling af den har været forholdsvis simpel. Vi har jo en afgjort sag at tage udgangspunkt i, siger Jens Jedig Christiansen til avisen.

Det var i oktober, at Retten i Næstved frifandt den 19-årige mand for en anklage om at have voldtaget den dengang 17-årige pige på Sorø Akademi.

Retten lagde vægt på, at der var modstridende forklaringer om, hvad der skete, og at der ingen objektive beviser var for strafbare handlinger.

I maj sidste år havde den dengang 17-årige pige og den dengang 18-årige mand sex på en mark i forbindelse med en fest. To måneder senere havde de sex på et kollegieværelse.

I sagen hævdede anklagemyndigheden i anklageskriftet, at pigen i begge tilfælde skulle have sagt nej flere gange, og at hun græd. Det afviste den unge mand, og retten fandt det heller ikke bevist, at det skete, som pigen har forklaret.

Anklagemyndigheden valgte ikke at anke dommen til landsretten, så frifindelsen står ved magt.

Kvindens advokat, Tenna Dabelsteen, oplyser til Ekstra Bladet, at kvinden nægter sig skyldig.

Det bliver nu op til anklagemyndigheden at beslutte, om der skal rejses tiltale mod kvinden.

Rektoren på Sorø Akademi, Kristian Jacobsen, er blevet kritiseret i forbindelse med sagen.

Advokat Julie Stage, der repræsenterede den unge mand i retten, har tidligere fortalt, at hun mener, at hendes klients retsstilling blev skadet, fordi rektoren ventede to måneder med at gå til politiet, fra han blev bekendt med sagen. Han valgte i stedet at holde mæglingsmøder med de to implicerede.

Det gjorde ifølge forsvareren, at politiets efterforskning af sagen kom i gang for sent, og at potentielt vigtige beviser gik tabt - herunder om pigen havde blå mærker på halsen eller ej i tiden efter det ene påståede overgreb.

Hun har indklaget ham til Børne- og Undervisningsministeriet for pligtforsømmelse og anmeldt ham til politiet for tilsidesættelser af underretningspligten i forhold til serviceloven og for ulovlig tvang.

/ritzau/