Højskole i Andalusien

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på højskole i Andalusien i det sydlige Spanien fra den 21.-28. oktober 2011

Olivengården ligger lidt oppe i Sierra Nevada-bjergene. Det meste af året bruges gården til at fejre bryllupper og andre familiebegivenheder. En uge i oktober omdannes stedet til en højskole.
Olivengården ligger lidt oppe i Sierra Nevada-bjergene. Det meste af året bruges gården til at fejre bryllupper og andre familiebegivenheder. En uge i oktober omdannes stedet til en højskole. Foto: Granada Kulturrejser.

Der ligger en gård i det sydlige Spanien. En gammel olivengård omgivet af syv mindre huse. Gården ligger lidt oppe i Sierra Nevada-bjergene, kun otte kilometer fra Granada. I dag er stedet nænsomt istandsat og holdt i den klassiske andalusiske stil. Det meste af året bruges gården til at fejre bryllupper og andre familiebegivenheder. Her er et godt traditionelt køkken, frisk luft og smuk udsigt til byen og bjergene.

En uge i oktober omdanner vi imidlertid stedet til en højskole. Den store hovedbygning kan bruges til både morgensang og foredrag. Der er gode rammer for vandreture og hyggeligt samvær. Og så ligger der mange interessante steder tæt på. Derfor tager vi hver dag på udflugt.

Dagen indledes typisk med morgensang og grundig introduktion til dagens udflugtsmål. Derefter begiver vi os af sted med bus. Vi skal naturligvis besøge det fantastiske Alhambra og få indblik i den stærke arabiske indflydelse i området. Der er udflugt til den store moské i Cordoba, som også er et imponerende monument fra den arabiske fortid.

Derudover skal selve byen Granada udforskes på byvandring, hvor både de historiske og de aktuelle forhold i byen bliver belyst.

Vi ønsker ikke kun at fordybe os i fortiden, men vil også beskæftige os med det moderne Spaniens kulturelle og politiske udfordringer. En meget vigtig kulturpersonlighed fra området er forfatteren Federico García Lorca (1898-1936). Vi skal besøge lokaliteter med relation til digteren, og ikke mindst skal vi beskæftige os med hans digtning, som giver en helt særlig indgang til den andalusiske sjæl.

Det skal ikke forsømmes at nævne den dejlige natur omkring olivengården og på egnen. Vi tager blandt andet på dagsudflugt i bjergene, hvor der også bliver lejlighed til at smage på egnens specialiteter: skinke, vin, ost og oliven.

Rejseleder er bureauindehaver Pia Köllner, der selv har boet i Granada og har et grundigt kendskab til spanske forhold. Desuden medvirker Kirstine Hastrup og Thorbjørn Carl Hjalager på hele kurset. Kirstine er flamencodaner og har i flere år studeret denne særlige, intense dans. Thorbjørn er til daglig teaterlærer på Ry Højskole, hvor han har arbejdet med Lorcas teater.

Pia, Kirstine og Thorbjørn ser frem til at kunne byde velkommen til højskolen i Granada!

bagsiden@k.dk

-
- Foto: Granada Kulturrejser.
Der er udflugt til den store moské i Cordoba, som er et imponerende monument fra den arabiske fortid.
Der er udflugt til den store moské i Cordoba, som er et imponerende monument fra den arabiske fortid. Foto: Granada Kulturrejser.