Kaldet til Kina

Tag med Kristeligt Dagblad og Albatros Travel på 10 dages kulturrejse til Kinas hovedstad, Beijing, og Shandong-provinsen

Rejsen inkluderer blandt andet et besøg ved Den Himmelske Freds Plads i Kinas hovedstad Beijing. -
Rejsen inkluderer blandt andet et besøg ved Den Himmelske Freds Plads i Kinas hovedstad Beijing. -. Foto: Albatros Travel.

Rejsen tager sit udgangspunkt i kejser- og olympiade-byen Beijing, hvor vi har sammensat et spændende og alsidigt program. For alle rejsende er en udflugt til Den Kinesiske Mur en fantastisk oplevelse, og vi krydrer opholdet i Beijing med besøg ved de største turist- attraktioner.

På denne specialrejse besøger vi endvidere en af Beijings kirker og skal efterfølgende høre et yderst spændende foredrag af Simon Rom Gjerø, der er cand.mag. i kinesisk og forfatter til bogen »Kaldet til Kina«, der er resultatet af to års research om de danske missionæreres arbejde i Kina. En bog, som købere af denne rejse vil få udleveret.

Fra Beijing fortsætter vi med det helt nye hurtigtog til hovedstaden Jinan i provinsen Shandong. En tur på tre timer, der bringer os gennem de frugtbare jorder syd for Beijing. Halvøen Shandong er ukendt for langt de fleste danskere, og det er i bund og grund en skam, for området byder på nogle af de største kulturelle oplevelser i det store kinesiske rige. Fra hovedstaden Jinan fortsætter vi med bus til Kinas helligste bjerg, Taishan. Bjerget, der i århundreder har tiltrukket tusindvis af troende, ligger smukt placeret i det bjergrige område syd for Jinan.

Taishan og Qufu er de to religiøse højborge i Shandongprovinsen. Qufu, Confucius' fødeby, er i dag en mindre kinesisk provinsby, hvis hovedattraktion er byens store Confucius Tempel og Confucius' store gravplads.

At vandre rundt mellem de over 20.000 gravsteder og fornemme den nærmest tidløse stemning er en helt ubeskrivelig oplevelse.

Efter et par indholdsrige dage fortsætter vi med tog til Shandongs største havneby, Qingdao, smukt placeret ved den kinesiske bugt. Qingdao, der tidligere var tysk koncessionsområde, har bevaret meget af sit særprægede udseende, der med rette har givet byen navnet Kinas Schweiz.

Vi går på opdagelse i de store fiskemarkeder og har naturligvis også inkluderet et besøg på byens stolthed, bryggeriet, der producerer Kinas eneste eksportøl, Qingdao Beer.

Turen afsluttes i Beijing, hvor der bliver mulighed for at gøre de sidste indkøb, inden næsen atter vendes hjemad.

bagsiden@kristeligt-dagblad.dk

Høsttemplet i Himlens Tempel Park i den kinesiske hovedstad.
Høsttemplet i Himlens Tempel Park i den kinesiske hovedstad. Foto: Foto: Albatros Travel.