Pyramidernes mystik og Nildalens skønhed

Tag med Kristeligt Dagblad og Felix Rejser til Egypten og oplev Kairo, pyramiderne og et fantastisk krydstogt på Nilen fra Luxor til Aswan

På rejsen bliver der mulighed for at se forskellige templer og moskeér. Her er det Alabastermoskéen i Kairo. --
På rejsen bliver der mulighed for at se forskellige templer og moskeér. Her er det Alabastermoskéen i Kairo. --. Foto: Felix Rejser.

Pyramiderne er det eneste af oldtidens syv vidundere, som har overlevet århundredernes slid og mishandling. Her begynder vores kulturrejse. Med pyramiderne som udgangspunkt skal vi på denne læserrejse se, hvordan Egypten ikke blot er den vestlige civilisations vugge, men også spiller en central rolle i jødedommens og kristendommens historie.

Ud over pyramiderne besøger vi det gamle koptiske Kairo med nogle af verdens ældste kirker, ligesom vi skal besøge byens vartegn, Alabastermoskéen. Vi vil også opleve hulekirken som et nutidigt mirakel midt i affaldsbydelens elendighed.

Herefter tager vi på et luksuskrydstogt på Nilen. På turen fra Luxor til Aswan får vi et tydeligt indtryk af solens og Nilens altafgørende rolle i den egyptiske kultur og hverdag.

Op mod en tredjedel af verdens kulturskatte fra antikkens tid findes i Luxor. På Nilens vestside besøger vi blandt andet Kongernes Dal, som rummer faraonernes storslåede grave fra den tid, hvor Moses levede i landet.

Det var her, man fandt Tut-Ankh-Amons gravskat. Den afslører ikke blot en ufattelig rigdom, men i lige så høj grad en imponerende kunstnerisk og håndværksmæssig dygtighed. Gravskatten er nu i Det Egyptiske Museum i Kairo, og vi skal naturligvis se den, mens vi er i hovedstaden på turens første dage.

På vores nilkrydstogt lægger vi til ved de berømte templer i Edfu og Qum Ombo og får her et indblik i den egyptiske mytologi. Templet var centrum for de gode guders kamp mod de onde guder, og i templerne udkæmpedes livets og lysets kamp mod døden og mørket.

Vi skal besøge Aswans berømte basar. Her møder man Afrika med farver, dufte, handel og venlighed.

Efter at have besigtiget den imponerende Aswan-dæmning skal vi på en naturskøn sejltur med de lokale både kaldet felukkaer på Nilen mellem øer, fauna og fugleliv, som også vækker drømmen om det tabte paradis. Vi får mulighed for på kamelryg at besøge en nubisk landsby, og skulle nogen ønske at tage et fly til Abu Simbel vil det også kunne arrangeres mod et tillæg.

Sidst, men ikke mindst: Turens store oplevelser garneres med god mad på fem-stjernede hoteller og krydstogtskib.

bagsiden@k.dk