Spansk forår i Madrid og Barcelona

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser til de to spændende, men meget forskellige spanske metropoler Barcelona og Madrid. Intensiv kulturrejse fra den 29. april til 4. maj 2011

Flamencodans, La Almudena-katedralen i Madrid og gadeteater i Barcelona er noget af det, man kan opleve på rejsen. --
Flamencodans, La Almudena-katedralen i Madrid og gadeteater i Barcelona er noget af det, man kan opleve på rejsen. -- Foto: Granada Kulturrejser.

"El Clásico" er betegnelsen for det store opgør mellem fodboldklubberne fra Barcelona og Madrid. Dette sammenstød på fodboldbanen er blot ét udtryk for den evige rivalisering mellem Spaniens to største byer. På denne rejse bliver der mulighed for lære Spaniens to fascinerende og ganske forskellige metropoler nærmere at kende. Barcelona er kendt som en innovativ og international storby, mens Madrid repræsenterer kongemagten og de store monumenter. Men holder disse fordomme ved et nærmere eftersyn?

De første dage skal vi opleve Barcelonas kendte og mindre kendte sider i selskab med vores rejseleder, Kasper Christiansen, der har boet i byen i snart 10 år. Kasper kender Barcelona som ingen anden og er tilmed godkendt guide i byen, hvorfor han har lov til at vise os rundt på blandt andet kunstmuseet MNAC. Vi skal også fordybe os i de fantastiske bygningsværker, som arkitekten Antonio Gaudí har beriget Barcelona med: Casa Battló, Casa Milá, kirken La Sagrada Familia samt Güell-parken. Endelig skal vi beskæftige os med den moderne by, spise på designer-café og opleve Barcelonas fascinerende metamorfose.

Efter et par intense dage i Barcelona går turen på under tre timer med det nye AVE-tog til Madrid. Også her skal vi bo på et godt hotel i centrum og med de vigtigste attraktioner inden for rækkevidde. De tre store og berømte kunstmuseer i byen skal naturligvis besøges, men der bliver også tid til at opleve andre sider af byen: latinerkvarteret, subkulturen i Chueca, kongeslottet med videre. Efter et par oplevelsesrige dage i Madrid afsluttes rejsen med middag på en berømt traditionel flamencoklub med nogle af Spaniens bedste flamencokunstnere. På rejsens sidste dag er der tid til at tage afsked med Madrid og samle de mange indtryk, som rejsen har budt på.