Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Ægte kærlighed betyder ikke, at du skal føle en hel masse hele tiden

Mange par kan ikke tale om svære ting på en god måde, og konsekvensen bliver, at nærværet ryger sig en tur, mener psykolog Mattias Stølen Due, som vil fortælle mere om, hvordan du - uanset hvor i livet du og din partner er - vedligeholder et sundt forhold til hinanden. Læs mere i bunden af artiklen Foto: Modelfoto: Pexels

Der hviler et pres på par om, at intense, varme følelser bør være hverdag. Vil man gøre noget godt for sit forhold, kan man beslutte sig for at elske i praksis, mener psykolog og forfatter Mattias Stølen Due, der giver læserne konkrete råd til, hvordan man passer på sit parforhold onsdag den 13. september på Kristeligt Dagblad

Mange af os drømmer om et sundt og stærkt parforhold. Men det er ikke altid lige nemt at få til at fungere, når hverdagen raser og livets kriser rammer.

At etablere et godt, tillidsfuldt og kærligt parforhold, der kan stå imod livets udfordringer, kræver nemlig arbejde.

Og at man ved, hvor man skal tage fat henne.

Kristeligt Dagblad inviterer til et inspirerende læserarrangement om det gode parforhold.

Psykolog og forfatter Mattias Stølen Due vil sammen med journalist Lars Henriksen kigge nærmere på, hvad der får kærligheden til at blomstre – og hvilke mønstre man som par bør undgå, hvis man vil bevare og styrke relationen til den, man holder af.

Vil man blive bedre til at passe på sit parforhold, kan man med fordel udvise en mere realistisk tilgang til, hvad et samliv kan rumme, mener Mattias Stølen Due.

”Når man ser på sit forhold, må man medregne det, som er uden om parforholdet, men som præger det, ellers risikerer vi at lave en kognitiv fejlslutning. Selv i de bedste forhold vil man begynde at anklage hinanden, hvis presset udefra er stort nok, men ofte vil man glemme at se på de faktorer, som er årsag til problemerne, hvad enten det er et stort arbejdspres eller en periode med sygdom,” siger han.

Psykologen mener, at venskabet er basen i parforholdet, hvilket overrasker mange par.

”I vores kultur portrætteres kærligheden på en måde, som gør, at vi næsten kun kan blive skuffede over vores egne liv og følelser. Vi er opdraget til at have et stort fokus på, hvad vi føler, og jage oplevelser, der rykker, og som kan vække os til live. Men i parforholdet kan der ikke altid være en emotionel intensitet. Naturligvis er det godt at stræbe efter varme i parforholdet, men ægte kærlighed er ikke kun den, hvor man føler en hel masse,” siger han.

Har du lyst til at høre mere? Så kom til læserarrangementet13. september kl 16-18.

Læs mere og bestil din billet her