Børn og kræft

Godt at børn kan behandles hjemme

HVERT ÅR får omtrent 200 børn konstateret kræft, men langt flere end disse påvirkes dybt af sygdommen. Kræft i en ung alder er ofte særdeles aggressiv og medfører lange hospitalsindlæggelser, hvor pårørende til børnene også er med.

Det er uhyre belastende for en familie således at blive splittet op. I tilgift til de grusomme lidelser, som barnet gennemgår, lider familien under lange fraværsperioder, hvor den ene af forældrene typisk er på hospitalet. At få hverdagen til at hænge sammen er selvsagt en stor udfordring for begge forældre, både den indlagte og den hjemmeblivende, med sygdommens skygge hvilende over sig.

Derfor er det godt, at et projekt ved Rigshospitalet i København nu baner vejen for, at kræftramte børn delvist kan behandles i hjemmet. Det er langt at foretrække, at barnet er sammen med sine forældre i vante omgivelser i dele af sygdomsperioden, og familielivet således kan fortsætte så normalt som muligt.

Som beskrevet i dagens avis er ulempen ved det nye forsøg, at de kræftramte børn er i fare for at miste kontakten til andre børn med samme lidelser. Den kontakt får man som indlagt på hospitalet, men den må kunne tilvejebringes på anden vis.

Det er bedst, hvis så meget som muligt af behandlingen kan foregå hjemme og man må håbe, at projektet i København resulterer i en permanent ordning for hele landet. mbh