Der skal styr på indvandringen

Europas politikere må anvise en vej til at bremse tilstrømningen

Erik Bjerager, chefredaktør og direktør for Kristeligt Dagblad.
Erik Bjerager, chefredaktør og direktør for Kristeligt Dagblad. Foto: .

Uanset udfaldet af det EU-møde på mandag, der skal fordele 160.000 af de mange flygtninge i Europa, er den kvoteløsning, der foreslås, bare en dråbe i havet. Lederen af FN's Børnefond i Mellemøsten sagde i går til det britiske nyhedsbureau Reuters, at ”millioner og atter millioner af flygtninge” kan være på vej væk fra Syrien mod Europa. Dertil kommer de mange andre nationaliteter, der også har kurs mod kontinentets grænser.

De europæiske politikere er nødt til at komme med troværdige svar på, hvordan tilstrømningen af flygtninge og migranter kan stoppes. Hvis ikke de gør, kan kvotesystemet for flygtninge, som formentlig vedtages i overmorgen, komme til at virke som en invitation til endnu flere flygtende og migrerende mennesker.

Det åbne og grænseløse Europa beror på, at kontinentets ydergrænser kontrolleres, og når den kontrol bryder sammen, må det have konsekvenser for opsynet ved de nationale grænser, sådan som vi har set det i de seneste dage.

Danmark og de øvrige EU-lande bør ikke kun tage det indlysende humane hensyn til de mange fremmede. Hvert land må også tage hensyn til sin egen befolkning og beskytte den mod den ubalance, der kan opstå med voldsom indvandring. Ikke mindst den indvandring, der kommer fra Mellemøsten, der kulturelt og religiøst adskiller sig så meget fra det europæiske, må kontrolleres. Erfaringen viser med tydelighed, at ikke mindst arabiske og afrikanske muslimer er svære at integrere i det danske samfund.

Et ofte overset hensyn i indvandrerdebatten er hensynet til de lande, som flygtninge og indvandrere kommer fra. Det er ofte den mest veluddannede og stærke del af befolkningen, der flygter, og denne hjerneflugt - brain drain - er til stor skade for landene. Der er gode argumenter for at mene, at det er det mest moralske over for verdens fattigste lande at sikre, at deres dygtige befolkning bliver hjemme.

En massiv indvandring til Europa som den, der opleves lige nu, vil med stor sandsynlighed forstærke den muslimske radikalisering, som Europa har oplevet i det seneste årti. Den vil underminere de offentlige velfærdsordninger, og den vil føre til politisk polarisering og højredrejning. Der er kun gode grunde til, at Europa får styr på og dæmmer op for indvandringen af flygtninge og migranter.