Frankrig har valgt fornyelsen

I en tid med tiltagende polarisering, højre-populisme og politikerlede er det en agtværdig bedrift, at en ung, proeuropæisk idealist har fået mandat til sin ambitiøse dagsorden om at totalforvandle det franske samfund
Kerrin Linde

Macron har fået mandat til at realisere sin tiltrængte revolution

Det er en ny politisk virkelighed, franskmændene vågner op til i dag. Den franske republiks tektoniske plader er i bevægelse, en marche, fordi vælgerne har villet se nye ansigter og skrevet historie ved at bryde med den blokpolitik, som i årtier har lammet EU’s næststørste land. Da valgstederne lukkede i aftes efter anden runde af parlamentsvalget, tydede alt på, at Emmanuel Macrons politiske novicer i La République en Marche har sikret den nyvalgte præsident et yderst komfortabelt flertal i Nationalforsamlingen.

Dermed er der ingen vej tilbage for den politiske revolution, som den unge bankmand og filosof udråbte for blot 14 måneder siden, da han dannede bevægelsen En Marche. Den tidligere økonomiminister blev dengang anset for at være himmelråbende naiv med sin vision om at gøre op med vanetænkningen og højre-venstre-opdelingen i fransk politik. Men de vælgere, der mødte op på valgstederne i går, har kvitteret ved at stemme for en fornyelse og forandring, som den splittede Grande Nation i høj grad har brug for.

For første gang i Den Femte Republiks historie bliver Frankrig nu regeret af et midterflertal

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.