Giv kedsomheden en chance

Det er dokumenteret, at de unge piger, der føler sig mest stressede, også er dem, der er allermest online. Der er ingen grund til at tro, det er anderledes for alle andre
Karin Dahl Hansen

Pausen har trange kår i det døgnåbne samfund

Flere unge dropper den smarte mobiltelefon og skifter den ud med en gammeldags trykknaptelefon uden forbindelse til internettet. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) har forbudt sine medarbejdere at kontakte hinanden om søndagen med mails, sms’er og telefonopringninger for at skabe en pause, og i denne weekend bliver der i Polen holdt en kedsomhedskonference.

Alt sammen er det et udtryk for, at den naturlige og kollektive pause er forsvundet fra hverdagen. Butikkerne har døgnåbent, man kan besvare arbejdsmails fra telefonen, mens man halvhjertet leger med sine børn, og når man tager toget, er det nærliggende at følge med i det seneste afsnit af yndlingsserien frem for at kigge formålsløst ud ad vinduet.

I det digitale og døgnåbne internetsamfund opstår der naturligt en længsel efter det, man ikke har – kedsomhed.

Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden, men efter

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.