Kz-sammenligning er en afsporing

Kristendemokraternes formand går uden om det reelle problem

Skrev han virkelig det? At et nyt center for afviste asylsøgere – det vil sige folk, der efter en myndighedsprøvning af deres sagikkehar nogen legitim grund til at opholde sig her i landet – er ”det tætteste, Danmark kommer på en koncentrationslejr, uden at være det”? Ja, det var faktisk vurderingen, som partiet Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, leverede i et debatindlæg i Politiken på tredjedagen af det nye år.

Om bekymringen for blandt andre dømte, udviste kriminelles velfærdsniveau er en rigtig, endsige værdig sag til at hæve det hensygnende parti ud af glemslen er blot en sølle, opportunistisk overvejelse. Man kan endda kalde det opløftende, at der stadig findes politikere, i Stig Grenovs tilfælde godt nok uden folkevalgt sæde nogen steder, der tænker så befriet for spin og kolde kalkuler, at de tager en sag op, som må få de fleste vælgere med lidt proportionssans til at ryste på hovedet.

Det virker frygtløst.

Lad os gå let hen over, at sammenligningen mellem et statsligt dansk udvisningscenter, der, forstår man, kun serverer portionsanretninger, og de

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.