Lad os ikke glemme ”resten”

”Sådan er det jo” er ikke svar på ulighed i uddannelsessystem

Sådan er det jo, sagde De Radikales daværende politiske leder Margrethe Vestager i en berømmet sentens fra nyere politisk danmarkshistorie. Det var i 2012, og Vestager talte om de mange, som efter den daværende SR-regerings reform stod til at miste retten til dagpenge. I dag er Margrethe Vestager feteret konkurrencekommissær i EU og vinder af Berlingskes pris som årets dansker, mens De Radikale slikker sårene efter den udtalelse, som lagde partiets omhyggeligt opbyggede sociale profil i ruiner.

I denne weekend samler partiet traditionen tro landets partiledere til nytårsstævne, i år under temaet social ulighed, særligt i uddannelsessystemet. Det er et vigtigt emne, og det er godt, at det bliver taget op.

Men det er også vigtigt at understrege, at kampen mod den sociale slagside på uddannelsesområdet er fyldt med gode intentioner. Og at virkeligheden er en anden. De seneste 20 år har afsættet for politiske initiativer på området på tværs af skiftende regeringer været, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Lige så længe har de faktiske tal fortalt, at op mod 20 procent af de unge ikke har afsluttet en

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.