Læren efter Berlin-angrebet

Sikkerhedsfadæser viser behov for bedre svar fra EU’s side

Det er på tide, at sikkerheds- og migrationsspørgsmålet kommer øverst på dagsordenen hos Europas regeringschefer.

Nu da Den Europæiske Union i forvejen knager i fugerne på grund af EU-kritiske partiers fremmarch og briternes forestående Brexit, er det alfa og omega for unionens sammenhold og borgernes opbakning til projektet, at stats- og regeringscheferne sammen finder de rette svar, der imødekommer behovet for bedre sikkerhed uden at give køb på de frihedsværdier, som unionen er bygget på.

Det nylige terrorangreb på et julemarked i Berlin med 12 omkomne har endnu engang med al tragisk tydelighed afsløret, at det halter gevaldigt, når det kommer til sikkerheds- og politimyndighedernes samarbejde især i det føderale Tyskland med alt for mange lokale instanser, men også på tværs af Europa.

For den afviste tunesiske asylansøger Anis Amri, som pløjede en kapret polsk lastbil ind i menneskemængden foran Gedächtniskirche i den tyske hovedstad den 19. december, havde i årevis drevet gæk med myndighederne. Ikke bare i Tyskland, hvor han brugte 14 forskellige navne, undslap udvisning på grund af manglende

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.