Når digitalisering bliver en trussel

Globalt hackerangreb viser behov for øget fokus på sikkerhed

For de fleste er det praktisk at komme i kontakt med det offentlige eller familie og venner via sin mobil eller computer. Danmark bryster sig af at være et af de mest gennem-digitaliserede samfund i verden, men den digitalisering, som det offentlige de senere har gennemtvunget med NemID, NemKonto og NemHandel og så fremdeles, er desværre også alt for nem at udnytte for kriminelle.

Det er de seneste dages omfattende hackerangreb, som lammede it-systemerne i 75 af AP Møller-Mærsks containerhavne verden over og ramte mindst 2000 andre globale virksomheder, især i Ukraine og Rusland, endnu et alarmerende bevis på. Et angreb, der var så avanceret og målrettet, at it-eksperter har udtrykt bekymring for, at formålet ikke var simpel pengeafpresning, men snarere industrispionage eller politisk motiveret økonomisk terrorisme.

Når selv erhvervsgiganter med en hær af it-eksperter på lønningslisten kan blive taget som gidsler af hackere, rejser det et berettiget spørgsmål om, hvorvidt både myndigheders og erhvervslivets tilgang til digitaliseringen hidtil har været præget af for stor naivitet og manglende vilje til at oplyse,

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.