Problemet, ingen vil løse

Voksende problem med romaer udstiller EU’s problem

Det er et meget konkret problem. Og desværre også meget vanskeligt at løse. I takt med at vejret bliver varmere, rykker et voksende antal romaer ind i det københavnske bybillede. De bosætter sig i grupper af 20-25 personer på pladser, ved kirker og i parker.

Med indlysende konsekvenser for turismen og for adgangen til kirkerne i det indre København rækker problemet ud over det rent æstetiske. Som det bliver beskrevet i dagens avis, er området ved Trinitatis Kirke i Købmagergade i det centrale København blevet indtaget af en større gruppe romaer, som overnatter på pladsen og i søjlegangen og bruger kirkens have som toilet. Smittefaren har fået menighedsrådet til at godkende hepatitisvacciner til kirkens ansatte.

Størstedelen af romaerne kommer her til landet i sommerhalvåret, tjener penge ved at samle flasker, en del af dem begår tricktyverier, indbrud og anden kriminalitet. De fleste kommer fra Rumænien og er som EU-borgere ikke mulige at sende ud af landet. ”EU har været god for os,” som en af romaerne ved Trinitatis fortalte til Weekendavisen for nylig.

Problemet tager til år for år, og hvad der indtil nu har været et

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.