Tvivlsom hjælp til dansk mindretal

Dobbelt statsborgerskab til sydslesvigere rokker ved god aftale

”De skal ikke blive glemt”, er det løfte, Danmarks politik over for det danske mindretal syd for grænsen stadig hviler på, selvom løftet snart er 100 år gammelt. Det blev udtalt af daværende statsminister Niels Neergaard (V) ved højtideligheden på Dybbøl Banke den 11. juli 1920 i anledning af, at Sønderjylland kom tilbage under dansk flag. Med ordene ville han forsikre de mange dansksindede, som efter grænseflytningen stadig boede syd for den dansk-tyske grænse, om, at Danmark ville tage vare på deres interesser. Og blive ved med det.

Det er tvivlsomt, om den udvikling, som beskrives på avisens forside i dag, egentlig ville falde i Niels Neergaards smag. De gode intentioner til trods er det i det hele taget tvivlsomt, om overvejelserne om at åbne for, at dansksindede sydslesvigere kan opnå dansk indfødsret, gavner det danske mindretal.

Overvejelserne udgår fra Sydslesvigudvalget, der er officielt bindeled mellem mindretallet og Folketinget, og de er kun kommet på bane, fordi Folketinget fra den 1. september sidste år har åbnet for, at man kan oppebære dansk og udenlandsk statsborgerskab samtidig. Som en

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.