Ved et 500-årsjubilæum

Staten svigter, men godt, at Reformationen markeres massivt

Blandt de historiske begivenheder, der markeres i 2017, er 500-årsjubilæet for Reformationen den største og vigtigste. Reformationen var ikke en enkeltstående begivenhed, men blev en bevægelse, der omformede kirke, kristentro og dermed også samfund, kultur og det politiske liv herhjemme og i den øvrige protestantiske del af Europa.

Derfor er det også en opmuntrende nyhed, at Reformationsjubilæet markeres på en så omfattende måde, som der nu lægges op til. Overalt i landet arbejdes der på opgaven. Allerede nu kan man tælle sig frem til omkring 400 planlagte arrangementer på den oversigt, som samles af Præsidiet for Reformationsjubilæet i Danmark, men mange flere kommer til, og antallet af begivenheder forventes at nå over de 1000. Mest bemærkelsesværdigt er mangfoldigheden og bredden og den geografiske spredning af aktiviteter.

En af de helt store satsninger står Folkeuniversitet i Aarhus for. Den er landsdækkende og omfatter en række aktiviteter, herunder udgivelsen af et undervisningsmagasin og samtalesaloner på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Der er en mængde bogudgivelser på vej. Der opføres en opera, eller dele deraf. Der skrives

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.