Prøv avisen

Liberal Alliance: Tre værdipolitiske mærkesager

Dansk Folkeparti går blandt andet til valg på at legalisere hash, siger medlem af Folketinget for Liberal Alliance, Christina Egelund

Medlem af Folketinget for Liberal Alliance, Christina Egelund, forklarer partiets tre vigtigste værdipolitiske mærkesager til valget 2019

1. Øremærkning af barsel

"Der er mange, der synes, at man politisk skal bestemme, at en del af barselsperioden ved tvang skal gå til faderen. I Liberal Alliance ser vi sådan på det, at når to mennesker vælger at få et barn sammen, så er det de to mennesker, som er bedst egnede til at beslutte sammen, hvordan de fordeler deres barsel. Det er ikke mig, der skal bestemme det, og det er heller ikke andre i Folketinget, der skal bestemme det."

2. Skilsmisse

"Når det kommer til skilsmisse, så er der nogle, der mener, at man skal indføre sådan en tvungen separationsperiode. Det mener vi ikke, at man skal. Når to mennesker står i den meget ulykkelige situation, at man har besluttet sig for at skulle skilles, så tror jeg, at det er noget, man har overvejet rigtigt nøje og rigtig grundigt, og derfor skal man også have lov til at blive skilt med det samme, hvis det er det, man vil. Vi skal ikke fra politisk hold blande os i, om man skal have en længere tænkefase."

3. Legalisering af hash

"Vi mener i Liberal Alliance, at man bør legalisere cannabis i Danmark. Ikke kun til medicinsk brug, men også til rekreativt brug. For det første synes vi, at det er en privat sag, om man vil nyde cannabis engang imellem. For det andet har det forbud, vi har i dag, en stribe meget tunge konsekvenser. Det, at der er et forbud, betyder ikke, at der ikke findes hash i Danmark. Det betyder bare, at det er i hænderne på nogle af de mest hårdkogte kriminelle, som styrer markedet for hash. Hvis man legaliserer det, så kan vi tage kontrol over, hvilke produkter der er på markedet. Vi kan også tage kontrol over, hvem man sælger det til. Eksempelvis skal det ikke sælges til børn. Den kontrol har vi ikke i dag. Den kontrol har rockerne, og det vil vi gerne lave om på."

Christina Egelund, medlem af Folketinget for Liberal Alliance