Anders Laugesen: Hver dag prioriterer jeg to minutters stilhed sammen med Gud

For radiovært Anders Laugesen kan et enkelt øjeblik sætte et mærke for evigheden, og han finder Gud i de stille øjeblikke. Daniel Øhrstrøm tænder røgelse med ugens gæst, Anders Laugesen, som kommer med sit bedste råd til et godt spirituelt liv

Lyt til dette afsnit af "Liv & Sjæl - Det gode liv" ved at klikke på play-ikonet herover eller på din foretrukne podcast-app.

Daniel Øhrstrøm taler i denne uges afsnit af “Liv & Sjæl” med Anders Laugesen, som er prisbelønnet for sin radiojournalistik om tro og eksistens.
Daniel Øhrstrøm taler i denne uges afsnit af “Liv & Sjæl” med Anders Laugesen, som er prisbelønnet for sin radiojournalistik om tro og eksistens.

Uddrag fra podcasten:

Anders Laugesen: “Det er bedre, at man beder et halvt minut hver dag, end at man tager en time en gang om måneden. For man vænner sig til at give hjertet plads til at være i stilheden.”

Daniel Øhrstrøm: “Jeg synes, det er meget inspirerende, det du siger. At det er bedre at være lidt stille hver dag, end en time en gang om måneden. Det minder mig lidt om, at man bør børste tænder hver dag, men nogle lader være, og så lader de tandlægen ordne det en gang imellem, men det er jo ikke så god en strategi. Det kræver en lille indsats hver dag at få tingene til at køre.”

Anders Laugesen: “Dine tænder skal du børste, om du kan lide det eller ej, men med dette skal der gerne være en følelse af, at her får du foræret to minutter for dig selv. To minutter som er helt dine egne sammen med Gud. At tage sig to minutter behøver ikke være en lille ting. Det kan godt være noget meget stort. Tænk på, når du har set ind i øjnene på den, du elsker. Det tager kun et øjeblik, men kan sætte et mærke for evigt.”

Daniel Øhrstrøm: "Kierkegaard kalder også det at være stille for et stævnemøde med Gud." 

Anders Laugesen: "Og stævnemøder kan man have på mange forskellige måder. Når jeg har stævnemøde med min kone, så er det ofte noget som sker i øjeblikkets smil og i dybden i den kærlige berøring. Jeg tror, at det er vigtig i et stævnemøde ikke at forvente noget, men at lade stævnemødet i sig selv være det smukke."

Om podcasten “Liv & Sjæl”
”Liv & Sjæl” er Kristeligt Dagblads eksistenspodcast om tilværelsens store spørgsmål. I første sæson om det gode liv taler journalist Daniel Øhrstrøm med markante danskere om sorg, meningsløshed, kærlighed og håb. Ideen tager udgangspunkt i bogen "Det gode liv - 125 råd til tilværelsen", som kan købes her.

Lyt med hver tirsdag i Kristeligt Dagblads app eller på K.dk/podcast-liv

Inspiration eller hjælp?
Du kan finde alle Kristeligt Dagblads podcasts her eller i Kristeligt Dagblads app.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at komme i gang med at lytte, er du velkommen til at kontakte kundeservice eller skrive en mail til abonnement@k.dk.