Asia Bibi er ansigtet på vor tids forfølgelser: Da jeg blev fri, blev mange frie

Hun er blevet symbol på den forfulgte kirke i vor tid. Europæiske politikere burde tage forfølgelse af kristne alvorligt, siger Asia Bibi under sit besøg i Danmark, hvor hun deltager i Himmelske Dage i Roskilde

Jeg blev spurgt mange gange, om jeg ville konvertere til islam i fængslet. Men det gav mig styrke, at min far fra starten af havde sagt så klart, at det ville blive en fristelse, som jeg måtte modstå, siger Asia Bibi.
Jeg blev spurgt mange gange, om jeg ville konvertere til islam i fængslet. Men det gav mig styrke, at min far fra starten af havde sagt så klart, at det ville blive en fristelse, som jeg måtte modstå, siger Asia Bibi. Foto: Leif Tuxen.

Der går ikke længe, før Asia Bibi må tørre tårer fra øjnene, da hun møder Kristeligt Dagblad på Diakonhøjskolen ved Aarhus. Det sker straks efter første spørgsmål: Hvad gjorde hun uden sine børn, da hun blev dømt til døden for blasfemi i Pakistan og sad i fængsel i ti år?

Forsøget på at svare sender hende direkte tilbage til det helvede, som cellerne i skiftende fængsler har været. Efter at have sundet sig svarer den lille kvinde, at der faktisk var nogle helt konkrete ting, hun gjorde. For eksempel når børnene hvert halve år kom på besøg: